ALADDIN

Glem Disneyhyggen - instruktør Christian Lollike står bag ny version af Oehlenschlägers Aladdin.

ALADDIN
Sep
21
21. september 2018 20:00
3. november 2018 20:00
SKUESPILHUSET, STORE SCENE

SÅDAN HAR DU ALDRIG SET ALADDIN FØR…

Glem Disneyhyggen - instruktør Christian Lollike står bag ny version af Oehlenschlägers Aladdin.

Det bliver et vildt ridt mellem kærlighed og liderlighed, ånd og åndløshed, magtfulde mænd og undertrykte kvinder, religiøs fanatisme og hykleri tilsat politisk ukorrekt humor, når Christian Lollike iscenesætter sin version af Aladdin - frit efter Adam Oehlenschlägers lystspil fra 1805.

Lollike taler i sin aktualisering af Aladdin uden omsvøb lige ind i nutidens dilemmaer: hvilken historie er det, der i medierne og i fiktionen fortælles om muslimer og hvordan fortælles den? Og ikke mindst spørgsmålet om hvem der har ret til at fortælle den? Hvilke hensyn må den, der fortæller, tage, og hvornår bliver disse hensyn en udfordring for de kunstneriske frihedsrettigheder? Kan vi overhovedet fortælle historier om nogen uden at træde andre over tæerne?

Christian Lollike: ”Aladdin er jo en fortælling om, hvad magt gør ved mennesker. Det er et eventyr om lykke, ånd, magt og begær. Men også en fortælling om den tid, vi lever i, og de dilemmaer vi står overfor, hver gang vi kaster os ud i at fortælle historier om os selv og hinanden.”

Oehlenschläger hentende inspirationen til Aladdin fra 1001 nats eventyr, der er fyldt med afhuggede hoveder, voldtægter, kærlighed, liderlighed – liv og død. Han var tydeligt tiltrukket af det farvestrålende Mellemøsten og mente, at vi i det kolde nord havde noget at lære.

Aldersanbefaling: +15 år

Oehlenschlägers Aladdin er bearbejdet af Christian Lollike og SORT/HVID (Dennis Meyhoff Brink, Jørn Bjerre, Zaki Youssef, Sigrid Johannessen, Nazila Kivi) i samarbejde med skuespillerne.

Foto af Emilia Therese


+

Sådan...

Du skal nu oprette en profil for at kunne sende invitationer, samle svar og lade dine gæster skrive kommentarer.

Log ind

Tilføj til favoritter
Du skal oprette en profil for at kunne tilføje en begivenhed til dine favoritter.

Opret bruger

Brugere kan invitere venner og skræddersy Stuff.Allerede bruger af Stuff? Log ind her.

Check din indbakke

Så er der blot tilbage at klikke på linket i den mail, vi netop har sendt til dig.