FIRST REFORMED

Det er som en actionfilm instrueret af Bergman


Detaljer

Ser man godt efter, har der altid været en snert af de stilistiske forbilleder som Dreyer og Bresson i Paul Schraders ellers hårdkogte genrefilm. Men aldrig har det været så tydeligt som i 'First Reformed', der er stram og stringent og way out there. En fremragende Ethan Hawke spiller en samvittighedsplaget præst, der opsøges af en ung kvinde (Amanda Seyfried), som er bekymret for sin miljøaktivistiske mand. Pastoren hører han kun efter med et halvt øre. Men da den politiske fanatisme vinder genklang i hans selvransagende sind, eksploderer filmen ud af helt uventede tangenter. Ikke at den taber tråden, Schrader slipper den selv løs for at understrege en pointe om verdens galskab og hans egen sikre genreleg. Det er som en actionfilm instrueret af Bergman. Men instruktøren hedder Schrader, og han har sjældent været bedre.

Medvirkende: Ethan Hawke, Amanda Seyfried
Originaltitel: First Reformed
Instruktør: Paul Schrader
USA, 2017
DCP, 112 min.
Engelsk dialog
Tilladt for børn over 15 år