FIRST REFORMED

Det er som en actionfilm instrueret af Bergman

FIRST REFORMED
Oct
8
8. oktober 2018
18:45 - 20:00
Cinemateket CPHPIX

Ser man godt efter, har der altid været en snert af de stilistiske forbilleder som Dreyer og Bresson i Paul Schraders ellers hårdkogte genrefilm. Men aldrig har det været så tydeligt som i 'First Reformed', der er stram og stringent og way out there. En fremragende Ethan Hawke spiller en samvittighedsplaget præst, der opsøges af en ung kvinde (Amanda Seyfried), som er bekymret for sin miljøaktivistiske mand. Pastoren hører han kun efter med et halvt øre. Men da den politiske fanatisme vinder genklang i hans selvransagende sind, eksploderer filmen ud af helt uventede tangenter. Ikke at den taber tråden, Schrader slipper den selv løs for at understrege en pointe om verdens galskab og hans egen sikre genreleg. Det er som en actionfilm instrueret af Bergman. Men instruktøren hedder Schrader, og han har sjældent været bedre.

Medvirkende: Ethan Hawke, Amanda Seyfried
Originaltitel: First Reformed
Instruktør: Paul Schrader
USA, 2017
DCP, 112 min.
Engelsk dialog
Tilladt for børn over 15 år


+

Sådan...

Du skal nu oprette en profil for at kunne sende invitationer, samle svar og lade dine gæster skrive kommentarer.

Log ind

Tilføj til favoritter
Du skal oprette en profil for at kunne tilføje en begivenhed til dine favoritter.

Opret bruger

Brugere kan invitere venner og skræddersy Stuff.Allerede bruger af Stuff? Log ind her.

Check din indbakke

Så er der blot tilbage at klikke på linket i den mail, vi netop har sendt til dig.