Den Røde Sofa "Grænseløs litteratur"

Foto af Manos GkikasUnsplash

Gratis Litteratursalon på Københavns Hovedbiblotek

Detaljer

Den Røde Sofa: ”Grænseløs litteratur” med Erlend Loe og Søren Vinterberg

Erlend Loe, f. 1969 i Trondheim, er norsk forfatter og cand.mag. i folkemindevidenskab samt uddannet filmmanuskriptforfatter fra Den Danske Filmskole. Han debuterede som forfatter i 1993 og fik senere sit store gennembrud med ”Naiv.Super” fra 1996. Loe har opnået stor anerkendelse for sin fortælling om karakteren Doppler - en moderne mand i personlig krise - som vi møder i romanerne ’Doppler’, ’Volvo Lastvagner’ og den afsluttende ’Enden på verden som vi kender den’, der udkom på dansk i 2016. Foruden sine romaner og flere succesfulde filmmanuskripter, har han også skrevet flere bøger til børn.

Søren Vinterberg, f. 1944, er mag.art. og kulturjournalist. Han har anmeldt litteratur, film, teater m.m. i Information fra 1972 og i Politiken siden 1990. Han har bl.a. udgivet ’Levende streger’ (2009) om Politikens tegnere og monografien ’Ib Spang Olsens ABC’ (2015) og har bidraget til bl.a. ’Danske Digtere i det 20. århundrede’ og ’Verdens Litteraturhistorie’. Han har tidligere interviewet Erlend Loe, anmeldt nogle af hans romaner og desuden oversat Loes lille roman ’Fakta om Finland’.