GROTTA PROFUNDA APPROFUNDITA

Pauline Curnier Jardin for første gang på dansk jord med det heftige film- og installationsværk ”Grotta Profunda Approfundita”

GROTTA PROFUNDA APPROFUNDITA
Oct
13
13. oktober 2018 12:00
6. januar 2019 18:00
Den Frie Udstillingsbygning,

Den Frie Udstillingsbygning er så heldige at kunne præsentere den franske kunstner Pauline Curnier Jardin for første gang på dansk jord med det heftige film- og installationsværk ”Grotta Profunda Approfundita” i Den Fries udstillingsrum i underetagen. I hendes kobling af etnografi og fantasy, præsenterer hun eventyrlige, absurde og til tider komiske fortællinger, som tager afsæt i hendes fascination af kvinderollen. Her er det især, hvordan kvinder gennem tiden er blevet portrætteret i myter, folkefortællinger, film og teater, som skiftevis heltinde, offer, seksualobjekt, moder og heks, som optager hende.

Et grottelignende rum holdt i blå- og rødlige farver akkompagnerer og danner rammen om videoværket – et rum, som til forveksling minder om menneskets bløde indre, med slimhinder, årer, organer og tarme. Fortællingen i det sort/hvide stumfilmsagtige videoværk tager udgangspunkt i historien om den franske helgen Bernadette Soubirous, som i midten af 1800-tallet modtog åbenbaringer om Jomfru Maria i en grotte ved Lourdes, Frankrig. I Jardins værk får en ung Bernadette et åndesyn. En oplevelse som får hende til at søge op i bjergene, hvor hun falder i søvn af udmattelse på en stor sten. Da hun kommer til bevidsthed igen, finder hun sig selv i en grotte, hvor hun møder forskellige fantastiske væsener, som stiller hende spørgsmål om kunstens, kulturens og menneskeracens oprindelse.


+

Dette er et preview af din invitation
For at sende invitationen til gæster og samle svar, skal du være logget på.

Log ind

Velkommen tilbage, du har været savnet

Tilføj til favoritter
Du skal oprette en profil for at kunne tilføje en begivenhed til dine favoritter.

Opret bruger

Brugere kan invitere venner og skræddersy Stuff.Allerede bruger af Stuff? Log ind her.

Din bruger er nu oprettet. Du har fået tilsendt en e-mail med et link du skal trykke på, for at bekræfte din brugeroprettelse