Gotikkens arkitektur

Kom og få en guidet tur gennem udviklingen af den førmoderne arkitektur, når Institut for Bygningskunst og Kultur inviterer til åben forelæsning

Gotikkens arkitektur
Dec
12
12. december 2018
15:00 - 16:30
Festsalen , KADK

Kom og få en guidet tur gennem udviklingen af den førmoderne arkitektur, når Institut for Bygningskunst og Kultur inviterer til åben forelæsningsrække en række onsdage i efterårssemesteret 2018. Syvende forelæser i rækken er forskningsleder Henrik Oxvig.

Det er længe siden, at vi som renæssancens store kunstteoretiker Giorgio Vasari (1511–74) og det tidlige 1700-tals engelske videnskabsmand og arkitekt Christoffer Wren (1623-1723) primært betragtede gotikkensom vidnesbyrd om barbarers ufølsomme ignorance i forhold til den forudgående græsk-romerske tradition.

I dag er interessen for at forstå og dermed på ny lære af gotikken atter på dagsordenen. Arkitekturteoretikeren Mario Carpo har kaldt det 'The Albertian Paradigm', når arkitekten forudgående i og med tegninger skaber et værk, som derefter i kraft af den konkrete bygning kan kopieres i lige så mange identiske eksemplarer, man skulle ønske sig. Dette 'albertianske paradigme' strækker sig ifølge Carpo helt frem i modernismen, der på samme måde masseproducerede bygninger som identiske kopier af ét forlæg.


+

Sådan...

Du skal nu oprette en profil for at kunne sende invitationer, samle svar og lade dine gæster skrive kommentarer.

Log ind

Tilføj til favoritter
Du skal oprette en profil for at kunne tilføje en begivenhed til dine favoritter.

Opret bruger

Brugere kan invitere venner og skræddersy Stuff.Allerede bruger af Stuff? Log ind her.

Check din indbakke

Så er der blot tilbage at klikke på linket i den mail, vi netop har sendt til dig.