HERMIT

En længsel efter naturen og det enkle, autentiske liv har de seneste år fået en genopblomstring i store dele af Vesten. Men hvad sker der egentligt, når man vælger at trække stikket fra samfundet?

HERMIT
Jan
26
26. januar 2019 13:00
17. marts 2019 17:00
Overgaden Institut for Samtidskunst

 Den udfordring har kunstneren Anna Bak (f. 1985) stillet sig selv, og hen over sommeren 2018 flyttede hun ud i ødemarken for at leve og arbejde uden nogen form for kontakt med omverdenen. På sin første store soloudstilling præsenterer hun resultatet af dette eksperiment, der har udmøntet sig i en række nye værker, som udforsker isolationens indflydelse på psyken og den kunstneriske produktion. Flere af værkerne peger på eksperimentets tidslige udstrækning som fx en serie tegninger af det samme træ – en for hver dag opholdet varede – der tilsammen udgør en form for visuelt register over iagttagelsen og sindets skiftende tilstande. Dette fokus udbygges i et nyt videoværk, hvor kunstneren gennem referencer til shamanistiske ritualer og mytiske karakterer rejser spørgsmål om identitet, oprindelighed og tillid til sig selv samt den tvivl og frustration, der melder sig uden spejlingen i andre. Med udstillingens eksperimentelle og eksistentielle lag lægger Anna Bak således op til en refleksion over de konflikter og paradokser, som kommer til udtryk i samtidens romantiske begreber om natur, autenticitet samt kunstnerens rolle i det moderne samfund.


+

Dette er et preview af din invitation
For at sende invitationen til gæster og samle svar, skal du være logget på.

Log ind

Velkommen tilbage, du har været savnet

Tilføj til favoritter
Du skal oprette en profil for at kunne tilføje en begivenhed til dine favoritter.

Opret bruger

Brugere kan invitere venner og skræddersy Stuff.Allerede bruger af Stuff? Log ind her.

Din bruger er nu oprettet. Du har fået tilsendt en e-mail med et link du skal trykke på, for at bekræfte din brugeroprettelse