PATRICIA PICCININI

En kærlig verden

PATRICIA PICCININI
Feb
9
9. februar 2019 - 8. september 2019
Hele dagen
Arken, Ishøj

Det er magisk, det er dragende, det er foruroligende og det er bizart – Patricia Piccininis (f. 1965) særegne verden byder på en helt unik oplevelse. ARKENs iscenesatte og stemningsmættede udstilling udfolder den australske kunstners praksis i al dens bredde med video, små og store hyperrealistiske skulpturer og installationer. Udstillingen inviterer publikum med på en forunderlig rejse igennem en række livagtige scener, hvor hybride skabninger interagerer i forskellige hverdagsagtige situationer. I Piccininis legesyge og grænsesøgende univers har digitale og bioteknologiske muligheder formet nye hybride livsformer.

 

Kunstige naturligheder

Fakta og fiktion smelter sammen hos Piccinini, der henter inspiration fra science fiction, folkeeventyr, surrealisme, biologi og naturvidenskab. Værkerne tematiserer de klimaforandringer og højteknologiske forhold, som netop nu er ved at ændre vores liv og verden. Mens mange arter uddør, kommer nye arter til gennem kunstig intelligens og genteknologi. I Piccininis verden opstår fascinerende og frygtindgydende forbindelser mellem sammensatte skabninger og landskaber, der er ligeså organiske, som de er syntetiske. Her sløres de kategorier og grænser mellem menneske, teknologi og natur, som vi ofte deler verden op i.

 

Bizar skønhed

Piccininis forførende formsprog gør brug af hyperrealistiske virkemidler, men sprænger samtidig vores forventninger til det velkendte ved at bringe hyperrealismen ind i et fabulerende drømmeunivers. Piccininis æstetik er bygget op af kontraster: Det legesyge og det kære møder det aparte og det fremmedgørende. Piccinini udfordrer kulturelle normer for krop og skønhed: Hvad er det, der får os til at se bestemte træk som smukke og velkendte – og andre som ukendte, farlige eller forvirrende? Modsat Hollywood-industriens dystopiske version af science fiction, hvor billeder af ‘det fremmede’ dyrkes som farlige aliens, monstre eller robotter, er Piccininis univers betonet af følsomhed og sensibilitet for det sære og det skæve. Hun inviterer os til at møde hendes væsener med nysgerrighed og barnligt sind. Måske kan vi spejle os selv i dem og deres relationer?


+

Sådan...

Du skal nu oprette en profil for at kunne sende invitationer, samle svar og lade dine gæster skrive kommentarer.

Log ind

Tilføj til favoritter
Du skal oprette en profil for at kunne tilføje en begivenhed til dine favoritter.

Opret bruger

Brugere kan invitere venner og skræddersy Stuff.Allerede bruger af Stuff? Log ind her.

Check din indbakke

Så er der blot tilbage at klikke på linket i den mail, vi netop har sendt til dig.