The Midnight

Synthwave - Helt skøn 80’er-nostalgi


Detaljer

The Midnight er en dansk-amerikansk synthwave-duo, som oser af ålestramme, pastelfarvede 80’er-vibes fra soundtracks og computerspil tilsat et skvæt neon-nostalgi.

Fusionen af de to musikere med så vidt forskellige referencerammer som sydstatspoesi og europæisk neon-noir har vist sig at være særdeles frugtbar. The Midnights musik er karakteriseret ved retrofuturisme med funklende, pulserende synthpop, sydende elektriske guitar-riffs og smooth saxofon-soloer.

McEwan og Lyle mødtes i Los Angeles, hvor de fandt fodslag over deres fælles kærlighed til blød 80’er rock, synthpop og i særdeleshed soundtracket til filmen Drive fra 2011. De debuterede i midt-10’erne med singlerne ”WeMoveForward” og ”Gloria” fra debut-ep’en Days of Thunder.