SMK: Sidsel Meineche Hansen

An Artist's Guide to Stop Being an Artist

SMK: Sidsel Meineche Hansen
Mar
1
1. marts 2019 - 28. juli 2019
Hele dagen
Statens Museum for Kunst

Oplev ny udstilling af Sidsel Meineche Hansen i x-rummet, SMK’s platform for samtidskunst.

Are you difficult to work with?
Udstillingen er centreret omkring installationen Difficult to work with? fra 2019. Installationen består blandt andet af en skulptur i form af en trædukke i menneskestørrelse. Skulpturen har mobile led og åbninger, som passer til sexrobotters orale og vaginale silikoneindsatser.

På en mobiltelefon i skulpturen ses en app med en videoanimation af en avatar, der fremsiger en monolog med titlen An Artist’s Guide to Stop Being an Artist, 2019.

Monologen er baseret på den engelske ryge-stop-guru Allen Carrs selvhjælpsguide: Endelig ikke-ryger! Men i stedet for rygestop handler monologen om kunstnerens dilemma mellem at ville lave kunst og samtidig ønske at stoppe med at være kunstner.

På indgangsdøren til udstillingsrummet har Sidsel Meineche Hansen installeret et nyt låsesystem, der består af et samtaleanlæg, en mekanisk lås og en app, der kontrollerer publikums adgang til udstillingen.

Sexdukken som stedfortræder
I udstillingen kan man blandt andet også opleve to videoer lavet i samarbejde med filmskaberen Therese Henningsen. Denne ene er en stopmotion zombiefilm med titlen Love Doll Resurrect, 2019. Den anden, dokumentaren Maintenancer, 2018, viser de nuværende, tidlige stadier af robotbaseret prostitution. Her flyttes sexarbejdet fra sexarbejderens krop til sexdukken som en stedfortræder, hvis dødvægt til gengæld kræver regelmæssige løft, rengøring og reparation.

Sidsel Meineche Hansen om udstillingen
“Sexrobotter, som på nuværende tidspunkt kan købes på markedet i form af sexdukker i silikone og tilhørende app med kunstig intelligens, knytter sig til en kolonial tilgang til kroppen som handelsvare og gratis arbejdskraft.

I forlængelse af sexindustriens automatisering af kønnet og følelsesbaseret arbejde, har jeg reflekteret over kontroltab gennem den instrumentalisering, som også sker i kultursektoren, hvor udvekslingen mellem eksponering og underbetalt kunstnerisk arbejde naturliggøres som et ”labour of love”. På sin vis er skulpturen Untitled en erstatningskrop, under disse arbejdsvilkår.”

Udstillingen på SMK er den sidste i en udstillingsrække, der forud for SMK har udfoldet sig på to andre udstillingssteder: Kunsthal Aarhus og KW, Institute for Contemporary Art, Berlin, 2018.


+

Dette er et preview af din invitation
For at sende invitationen til gæster og samle svar, skal du være logget på.

Log ind

Velkommen tilbage, du har været savnet

Tilføj til favoritter
Du skal oprette en profil for at kunne tilføje en begivenhed til dine favoritter.

Opret bruger

Brugere kan invitere venner og skræddersy Stuff.Allerede bruger af Stuff? Log ind her.

Din bruger er nu oprettet. Du har fået tilsendt en e-mail med et link du skal trykke på, for at bekræfte din brugeroprettelse