Bloom Festival

Natur- og Videnskabsfestival

Bloom Festival
May
25
25. maj 2019 - 26. maj 2019
Hele dagen
Søndermarken

Når løvet er grønt og aftenerne lyse, vil Søndermarken på Frederiksberg danne rammen om Bloom – hovedstadens festival om natur og videnskab.

Den 25. og 26. maj kan du under duvende trækroner og vildtvoksende natur opleve nogle af vor tids skarpeste forskere, filosoffer, kunstnere og tænkere og blive klogere på alt fra kroppens mikrober til universets mørke stof – og alt derimellem.

Bloom tilbyder noget for både hovedet og hjertet, hænderne og fødderne. Vi krydrer talks, walks og debatter med koncerter, mad, åbne laboratorier, tænkepauser, kunst og kreative åndehuller. Og det er gratis at være med.

Bloom er festivalen, hvor publikum kan blive inspireret af forskerne, de krøllede hjerner og nørderne, der med afsæt i naturens processer og dimensioner kan give en forståelse af, hvordan verden hænger sammen. Dem hvis passion og begejstring for deres felt er så glødende, at det uundgåeligt smitter og får nye tanker og nye handlemønstre til at spire.

Målet med Bloom er at præsentere publikum for et åndehul af viden, kloge betragtninger og velbegrundede fakta. I en sanselig ramme af ånd, natur og lys vil vi åbne kompliceret videnskabeligt stof op og gøre det tilgængeligt og fængende. Bloom hylder det lange seje træk og giver plads til de mikroskopiske forskelles kæmpemæssige betydning som modtræk til det postfaktuelle samfund, fake news og amatørisme.

Vi præsenterer løbende nye stærke navne. Hvis du ikke vil gå glip af viden i et sanseligt og socialt format, kan du tilmelde dig vores nyhedsbrev.

Bloom er lavet i tæt samarbejde med Carlsbergfondet og Carlsbergs Mindelegat. Afvikles i samarbejde med Roskilde Festival.

Hovedpartnere er:
Carlsbergfondet, Carlsbergs Mindelegat, LEO Fondet, Roskilde Festival Fonden

Bag festivalen står yderligere et bredt partnerskab af samarbejdspartnere og sponsorer:
Frederiksberg Kommune, Ny Carlsbergfondet, Ørsted, Frederiksberg Fonden, 15. Juni Fonden, Otto Mønsteds Fond, Augustinus Fonden og Statens Kunstfond.

Øvrige partnere er:
DR P1, Københavns Universitet, Statens Naturhistoriske Museum, Science and Sustainability Centre, Medicinsk Museion, København Zoo, Gyldendal, Museet for Samtidskunst, Cisternerne, Bakkehuset, Det Kongelige Teater, Laboratoriet for Æstetik og Økologi, Det Kongelige Danske Kunstakademi, Astra, Politikens Boghal, Copenhagen Volunteers, Entrée, Birkemosegaard Køkken, European Space Agency, Uddannelses- og forskningsministeriet, Linda Korndal fra Norm Architects, Tableau, Wonderland Art Space og Carlsberg Danmark.

Bag Bloom står Golden Days Sekretariat, som er et af Danmarks førende huse inden for konceptudvikling og formidling af kultur, historie og videnskab. Vi har 20 års erfaring med festivaler og events indenfor historie, videnskab og kultur. Golden Days Sekretariat er en non-profit erhvervsdrivende fond og tror på, at dannelse og kundskab beriger vores sjæl og styrker vores samfund.

Foto: Malthe Ivarsson


+

Sådan...

Du skal nu oprette en profil for at kunne sende invitationer, samle svar og lade dine gæster skrive kommentarer.

Log ind

Tilføj til favoritter
Du skal oprette en profil for at kunne tilføje en begivenhed til dine favoritter.

Opret bruger

Brugere kan invitere venner og skræddersy Stuff.Allerede bruger af Stuff? Log ind her.

Check din indbakke

Så er der blot tilbage at klikke på linket i den mail, vi netop har sendt til dig.