Aliens i efterårsferien

Er vi alene i universet, eller vrimler det med aliens derude?

Aliens i efterårsferien
Oct
12
12. oktober 2018 08:00
21. oktober 2018 11:00
Tycho Brahe Planetarium, Gammel kongevej 10, KBH, 1610 Copenhagen

Er vi alene i universet, eller vrimler det med aliens derude? Det er et af de spørgsmål som optager rumforskere allermest. Hold din efterårsferie på Tycho Brahe Planetarium, hvor vi er klar med en række aktiviteter for hele familien. I skal være kreative, arbejde sammen og gå på opdagelse i udstillingerne, for at blive klogere på, hvordan aliens måske kan se ud, og hvor i universet at vi har størst chance for at finde dem.

----

Simpelt liv – Vi fanger bjørnedyr ved Sankt Jørgens Sø
Mandag-fredag kl. 8.30 - 11.00

Bjørnedyr er noget af det mest hårdføre liv som findes på Jorden. De kan overleve varme, kulde og at være uden vand i årevis. Astronauter har haft bjørnedyr med ud i rummet, hvor de overlevede uden beskyttelse. Bjørnedyr har derfor fået et ry som den absolutte overlever, og det er nok liv som dette, vi kan finde på andre planeter.

Vi vil fange vores egne bjørnedyr og undersøge dem gennem mikroskoper, til sidst får I jeres bjørnedyr med hjem. Aktiviteten starter kl. 8.00, før Tycho Brahe Planetarium åbner for publikum, så vi har det hele for os selv. Filmen i Kuppelsalen kl. 10.00 er inklusiv i prisen. Billetter skal købes på forhånd til denne aktivitet.
Læs mere her: https://www.facebook.com/events/246916436026812/

----

Skab din helt egen alien
Hver dag kl. 10.00-16.30

Hver dag kan du designe og lave din helt egen alien i Tycho Brahe Planetariums laboratorium, SpaceLab. Du bestemmer selv hvilken type planet din alien skal komme fra. Er der meget vand eller kredser din planet omkring en blå stjerne? Find din kreativitet frem og lav din egen alien, som du får lov at tage med hjem.

----

AstroShow – Er der nogen derude?
Hver dag kl. 10.30, 11.15, 12.00, 12.45, 13.30, 14.15, 15.00, 15.45 og 16.30

Er vi alene i universet, eller er der mon andre derude? Med sjove og flotte forsøg med ild, røg og farver, vender vi blikket op mod stjernerne, og bliver klogere på, hvordan vi i dag leder efter liv på andre planeter. Astroshowet er for alle aldre, og kan opleves i Tycho Brahe Planetariums Lille Sal.

----

Jagten på aliens
Hver dag i hele åbningstiden

Rumforskere finder hele tiden nye kloder, hvor der måske er mulighed for liv. Hvilken slags alien vil vi kunne finde på de forskellige typer planeter? Tag på jagt efter aliens i vores udstilling, hvor vi har gemt ledetråde, som du skal finde med en særlig UV-lygte, der kan købes for 10 kr.

----

Hvor kommer du fra? På rundtur med en astronomiguide.
Hver dag kl. 11.00, 13.00 og 15.30

Vidste du, at vi mennesker faktisk også er en slags aliens? Alt det som vi består af, kommer oprindeligt fra universet. For at fortælle vores egen historie må vi tilbage til universets dannelse i Big Bang, kigge på mørkt stof og rejse ind i det indre af stjerner og supernovaer. Hver dag kan du komme med en astronomiguide på tur i den prisbelønnede udstilling Made in Space. De guidede ture er særligt for børn over 10 år og voksne.


+

Dette er et preview af din invitation
For at sende invitationen til gæster og samle svar, skal du være logget på.

Log ind

Velkommen tilbage, du har været savnet

Tilføj til favoritter
Du skal oprette en profil for at kunne tilføje en begivenhed til dine favoritter.

Opret bruger

Brugere kan invitere venner og skræddersy Stuff.Allerede bruger af Stuff? Log ind her.

Din bruger er nu oprettet. Du har fået tilsendt en e-mail med et link du skal trykke på, for at bekræfte din brugeroprettelse