HIGH & LOW - islandsk samtidskunst

Få et enestående indblik i islandsk samtidskunst gennem et unikt udvalg af værker i flere genrer.

HIGH & LOW - islandsk samtidskunst
Dec
1
1. december 2018 10:00
17. february 2019 17:00
Nordatlantens Brygge

Udstillingen præsenterer værker fra 1970’erne til i dag af 11 islandske samtidskunstnere, som arbejder i et bredt udvalg af medier. Titlen henviser til de uforudsigelige islandske vejrforhold, som skyldes det skiftevis høje og lave lufttryk i Nordatlanten. Dette system med stigende og faldende kræfter er den konceptuelle ramme for udstillingen og beskriver ikke alene de formelle aspekter ved værkerne, men også deres motiver. Udstillingen veksler mellem værker af personlig, politisk og poetisk natur, hvilket giver et alsidigt perspektiv på Islands kultur gennem landets historie af samtidskunst. Her vil beskueren opleve regn eller solskin, op- og nedgang såvel som højdepunkter og dybder i kunsten og i livet.

HIGH & LOW bringer sammen kunstnere fra forskellige generationer, der alle har en tværfaglig tilgang til kunsten, hvor metoder fra forskellige genrer blandes, f.eks. visuel kunst, poesi og performance – musik, dans eller teater. De deltagende kunstnere er: Arna Óttarsdóttir, Arnar Ásgeirsson, Ásta Fanney Sigurðardóttir, Birgir Andrésson, Hildur Hákonardóttir, Magnús Pálsson, Sigurður Guðjónsson, Una Björg Magnúsdóttir, Örn Alexander Ámundason & Una Margrét Árnadóttir, Þóranna Dögg Björnsdóttir i samarbejde med Nicolas Kunysz og det Islandske Meteorologiske Institut.

Udstillingen er arrangeret af Islands Ambassade i København i anledning af 100-året for Islands selvstændighed og suverænitet, og den er kurateret af H.K. Rannversson, Kultur- og Udstillingschef, Nordatlantens Brygge.


+

Awesome!

Let's get you set up with a profile to send invitations, allow comments and track RSVPs.

Log in

Add to favorites
You need to create a profil to manage your favorites.

Create a Profile

Registered profiles can invite friends and customize Stuff.Already user of Stuff? Log in.

Check your inbox

Please click the link in the email we've just sent you.